Artikkelit

Urheilufysioterapia ala`VAHVA FysioterapiaKenelle?

 

Meillä urheilufysioterapiassa käy tavoitteellisesti urheilua harrastavat lapset, nuoret sekä aikuiset. Urheilufysioterapiasta hyötyvät myös kaikki paljon liikkuvat ihmiset, jotka haluat kuntoutua vammasta tai parantaa suorituskykyään ilman kilpailutavoitteita.

Lajikirjo asiakkaissamme tällä hetkellä on laaja:

 

-       tanssi

-       baletti

-       voimistelu (akrobatia, joukkuevoimistelu, kilpa-aerobic)

-       taitoluistelu

-       jalkapallo

-       pesäpallo

-       lentopallo

-       salibandy

-       futsal

-       yleisurheilu

-       suunnistus

-       ratsastus

-       painonnosto

-       crossfit

 

Mitä urheilufysioterapia on?

 

Meillä urheilufysioterapia on valmentamisen ja valmentajien tukemista, vammojen ennaltaehkäisyä, harjoitettavuuden parantamista sekä suorituskyvyn lisäämistä. Valmentajien lisäksi pyrimme tekemään mahdollisimman paljon yhteistyötä esimerkiksi lääkärien kanssa asiakkaan hyväksi.

 

Olemme tarvittaessa valmentajien apuna harjoituksissa vastaamalla esimerkiksi fysiikkaharjoittelusta, loukkaantuneiden urheilijoiden harjoittelusta tai joukkueen tukiharjoitteista. Lisäksi suunnittelemme yhdessä valmennuksen kanssa harjoitus- ja kilpailukauden harjoitusohjelmat yksilöt huomioiden.

 

Urheilufysioterapiassa kuntoutamme akuutteja vammoja sekä ohjaamme tarvittaessa eteenpäin lääkärin tutkimuksiin. Pitkällä aikavälillä urheilufysioterapia on suorituskyvyn palauttamista vamman jälkeen.  Hoidamme rasitusvammoja, tapaturmaisia liikuntavammoja sekä leikkausten jälkeisiä kuntouksia. Tyypillisiä vammoja asiakkaillamme on:

 

-       akillesjänteen ongelmat (tulehdukset, osa- tai totaalirepeämät), severin tauti

-       penikkavaivat

-       osgood schlatter, hyppääjän polvi, juoksijan polvi, acl- vammat, kierukkavammat

-       lihasrepeämät

-       rasitusmurtumat (sääriluu, istuinkyhmy, lanneranka)

-       selän välilevyongelmat

-       olkapään jänneongelmat sekä leikkaukset

-       niskaongelmat

 

Urheilufysioterapia eroaa usein normaalifysioterapiasta siinä, että asiakkaan tavoitteet kehon suorituskyvylle ovat huomattavasti korkeammat ja paluu kilpailemaan on useimmiten tähtäimessä. Samoja yksittäisiä liikkeitä voidaan tehdä siis sekä normaali fysioterapiassa kuin urheilufysioterapiassakin. Kokonaiskuormituksen hallinta on todella tärkeässä roolissa erityisesti rasitusvammoja kuntouttaessa. Tästä syystä suunnittelemme asiakkaalle tarvittaessa harjoitusohjelman, jossa on otettu huomioon kuntoutettava vamman lisäksi muu harjoittelu.

 

Pinja ja Suvi päivittävät osaamistaan jatkuvasti kouluttautumalla lisää urheilufysioterapiaan, tuki-ja liikuntaelinfysioterapiaan sekä valmennukseen liittyen. Pinja tekee tällä hetkellä opintoja saadakseen urheilufysioterapeutin sertifikaatin ja Suvi toimii jo nyt sertifioituna urheilufysioterapeuttina.

 


Takaisin artikkeleihin