Artikkelit

Urheilufysioterapia ala`VAHVA Fysioterapia
Kenelle?   Meillä urheilufysioterapiassa käy tavoitteellisesti urheilua harrastavat lapset, nuoret sekä aikuiset. Urheilufysioterapiasta hyötyvät myös kaikki paljon liikkuvat ihmiset, jotka haluat kuntoutua vammasta tai parantaa suorituskykyään ilman kilpailutavoitteita. Lajikirjo asiakkaissamme ... Näytä »
Tukipohjalliset
Yksilöllisiä tukipohjallisia käytetään tarvittaessa osana fysioterapiaa. Tukipohjalliset tehdään usein ohjaamaan jalan toimintaa ja kuormittumista, mutta niitä voidaan käyttää myös osana kivunhoitoa. Joskus tukipohjallisten käyttö voi olla tarpeen vain tilapäisesti harjoittamisen ... Näytä »
Penikkatauti eli sääriluun rasitusoireyhtymä
Penikkatauti on kansankielinen nimitys sääriluun rasitusoireyhtymälle. Penikkataudissa tyypillistä on kipu sääriluun alaosassa vähintään viiden senttimetrin pituudella. Penikkatautia esiintyy lajeissa, joissa suurimmassa roolissa ovat juoksu ja/tai hypyt ja se on yksi ... Näytä »
Plantaarifasciitti
Plantaarifasciitti on yleisnimitys jalkapohjakivuille, joista nykyään käytetään useammin nimeä plantaarifasciopatia. Vaiva on yleisin nuorilla juoksijoilla ja 40-60-vuotialla seisomatyöntekijöillä. Myös ylipaino lisää riskiä. Plantaarifasciittia voi esiintyä sekä korkean että matalan jalkaholvin ... Näytä »
Vaivaisenluu - hallux valgus
Vaivasenluu eli Hallux Valgus tarkoittaa tilannetta, jossa isovarvas alkaa kääntymään muita varpaita kohti. Taustalla on jalan ponnistustoiminnan häiriö, joka voi muuttaa askelluksen biomekaniikkaa. Tällöin estyy usein windlass-mekanismi, jossa isoa varvasta ... Näytä »
ACL-vamma
ACL-vamma  ACL-vamma eli polven eturistisiteen repeämä on yksi yleisimmistä urheiluvammoista. 70% vammoista tapahtuu ilman kontaktia, jolloin eturistiside katkeaa äkillisen suunnanmuutoksen seurauksena jalkaterän lukittautuessa maahan. Yksi kolmasosa tapahtuu urheilussa sattuneessa kontaktissa. ... Näytä »
Alaselän rasitusmurtumat
Alaselän rasitusmurtuman riskitekijät Lannerangan rasitusmurtumat ja muut lannerangan vammat ovat tällä hetkellä yleisin syy nuorten urheilijoiden alaselkäkipuihin, ja ne yleistyvät koko ajan. Syynä tähän on esimerkiksi se, että kova harjoittelu ... Näytä »
Juoksuvammat ja niiden riskitekijät
Juoksun suosio on kasvanut jatkuvasti, mutta loukkaantumisten määrä on kasvanut samaa tahtia. Suurin osa vammoista johtuu ylikuormituksesta. Ongelmaksi muodostuu erityisesti aloittelijoilla liian iso juoksumäärien tai tehojen nosto suhteessa kehon kykyyn ... Näytä »
Vahva Fysioterapia aloittaa toimintansa!
Vahva fysioterapia syntyi halusta tehdä töitä asiakkaan hyväksi ilman turhia välikäsiä ja ylimääräistä byrokratiaa. Keväällä 2020 uuden liikuntahallin rakennusprojekti Joupiskalle kirvoitti myös meille ajatuksen perustaa täysin oma firma. Joupiskalle muuton ... Näytä »
Lasten ja nuorten urheiluvammat
Lasten ja nuorten urheiluvammat ovat yleistyneet. Kasvuikäisten rasitusvammat yhdistyvät organisoituun urheiluun, tavoitteelliseen kilpaurheiluun sekä omaehtoisen liikunnan pieneen määrään. Vammariski kasvaa sitä mukaa, mitä useampana päivänä viikossa liikuntaa harrastetaan.   Vammoille ... Näytä »